Stijl icoon van de jeans – Levi’s 501 Orginals

De 501 Orginals, de bluejeans die door de generaties heen is gedragen. Is ontworpen rond 1873 door Levi Strauss en Jacob Davis. Zij brachten deze jeans op de amerikaanse markt voor de arbeiders die naar het westen van de USA trokken. Dat de arbeiders broeken konden dragen van hoogwaardige kwaliteit vanwege hun werkzaamheden.

Kenmerkend voor de 501 Orginals waren de klinknagels voor de extra versteviging van de jeans. De alombekende knoopssluiting bekend om zijn stoere uitstraling en het vooral herkenbare Two Horse Levi’s Strauss Label vastgestikt aan de achterzijde van taileband van de jeans. Waardoor de jeans een perfecte match had en nog steeds heeft vanwege zijn stijl en functionaliteit.
De jeans is tegenwoordig ook verkrijgbaar in een stretch denim wat zorgt voor comfort en mobiliteit voor de hedendaagse man.

De 501 Taper
Deze jeans ontworpen in 2015 heeft de elementen van de Orginal met een vernieuwde look.
De taper heeft zijn naam te danken aan het design van de jeanspijpen.
Doordat de dragers van de 501 de jeans tapser wilde laten lopen, was dit een veel gevraagde aanpassing bij de jeans dragers. Het merk heeft deze aanpassing doorgevoerd waardoor de 501 taper is ontstaan in 2015. Voor meer comfort is de stretchdenim taper een comfortabele broek om te dragen.

De 501 en 512 Slim Taper
Beide tapers zijn jeans met taps toelopende pijpen, de jeans zijn voorzien van een mooi gedragen look van een blauwe wassing en bleaced details, voorzien van het bekende Label op de achterzijde van de broek. Beide stretch broeken zorgen voor meer comfort en pasvorm.

De 501 Hook
Deze jeans bekend om zijn regular straight fit heeft mooie klassieke look met een stonewash wassing. Een comfortabele jeans geschikt voor de man voorzien van een mooie vintage look.

De 501 Vintage Clothing of de Shrink to Fit
De Vintage look is een prachtig ontwerp, waarmee het dezelfde iconische orginele bevat als pasvorm, comfort en denim als de alombekende Original.
Liever een Raw Denim Perfectie?, het merk heeft een jeans op de markt gebracht die beloofd waar het label bekend om staat. De shrink to fit is een jeans waar de pasvorm, het model van de broek zijn aangepast op jouw stijl.

Een mooie collectie denim looks met een sterk karaker waar Levi’s bekend om staat.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.